Dóna-li la volta_pòster

Dóna-li la volta

Pòster dissenyat pel concurs de cartells de les Festes del Tura d’Olot. L’Ajuntament ho organitza cada dos anys per seleccionar la imatge gràfica de les festes. Posteriorment, s’exhibeixen els dissenys de tots els participants a diferents aparadors de la ciutat, on aquest mateix va estar exposat.

“Dóna-li la volta” és el lema, simbolitzant un canvi en la manera de representar aquestes festes. Anteriorment, molts cartells havien estat dissenyats amb la imatge del gegant com a protagonista, per això vaig voler canviar de rumb i aquesta vegada donar protagonisme a la fèmina de la festa. Tot i així, no volia una gegantessa clàssica, sinó quelcom modern, amb colors vius i textures interessants. La volia dotar de caràcter i personalitat. 

“Dóna-li la volta” també fa referència a l’expressió catalana “anar a donar una volta” quan es va a fer un passeig, la qual cosa em va semblar interessant per tal de relacionar-ho amb les festes, lloc on s’acostuma a passejar. A més a més, també es crea un joc amb el propi cartell, ja que l’has de capgirar per poder veure la gegantessa del dret. Unes festes com les del Tura, qualsevol pot acabar de cap per avall, però això també em va agradar utilitzar aquesta metàfora com a punt “humorístic”.